Motherboard Repair

Ремонт на компютърни платки и запояване на BGA чипове от Пи Ес Пи България

Предлагаме специфичен ремонт на лаптопи и презапояване на микрочипове. Ако се нуждаете от специализиран ремонт, изискващ смяна, презапояване или нанасяне на нов припой-reballing на BGA, FBGA чипове, ние ще Ви окажем пълно съдействие. Така ще Ви спестим средства за закупуване на скъпоструващи платки и електронни модули. За извършване на успешен ремонт е необходим специализиран комплект апаратура и инструменти. Този комплект включва подходяща станция за запояване на микрочипове с прецизно регулиране на температурата, набор сита за използваните чипове, оптични прибори, вакуумни пинсети и други ръчни инструменти с фини накрайници. С тази техника можем да презапоим чипа без сваляне или със сваляне и нанасяне на топчета припой-reballing.

Смяна на чипсети и видеокарти

Чипсет и видеокарта са чипове с висока степен на интеграция, високо производителни, с ниско температурно съпротивление и висок коефициент на температурна проводимост между изводите си и платката. Изработват се в корпус BGA (Ball Grid Array), представляващ пластмасов или керамичен корпус, който контактува към платката посредством спойки с формата на полусфери. Често срещана повреда при лаптопите е дефект в чипсета или видеокартата. Подобен тип повреди са около 50% от всички останали. Може да познаете дефекта при следните проблеми с лаптопа: отсъствие на инициализация; черен екран, няма картина; лаптопът постоянно се рестартира; лаптопът не реагира на бутона за включване; не работят USB, клавиатура, тъчпад. Има няколко причини за повредата на микрочиповете:

– Продължителна работа. Всеки компонент има живот с приблизителна продължителност, която варира от технологията на производството му и от условията, при които се използва.

– Прегряване. Прегрял чипсет или видеокарта е най-често срещаният дефект. Прегряват северни мостове и графични карти – те са по-горещи. Южен мост е рядкост да прегрее – при тях температурните режими са различни и се повреждат поради други причини. Последиците са частично разрушаване на активната част на чипа, отсъствие на контакт между кристала и подложката, лоши спойки в самата интегрална схема, температурен пробив, последван от електрически такъв и др.

– Удари и сътресения. При падане или удар по лаптопа обикновено се повреждат спойките под чиповете, а не самите елементи, но има и изключения.

Предлагаме качествен ремонт, които се извършва от професионалисти с много опит в областта на микрочиповете. Използваме единствено качествени материали от реномирани производители. Можем да подменим повредена видеокарта или чипсет от всички производители, които се използват в преносимите компютри.