Изграждане на мрежи, окабеляване и администрация от Пи Ес Пи България

 

Работата в екип изисква безупречна комуникация между вашите компютри, лаптопи, принтери, факсове, телефони, скенери, сървъри и камери за наблюдение. Всички устройства в офиса вече са с възможност за мрежова работа и са свързани помежду си в една или повече компютърни мрежи. Това пести време и дава възможност за споделяне на ресурсите, например използване на принтера от всички компютри в офиса.

Мрежата е Вашият нов прозорец към света. Тя е кръвоносната система в офиса. През нея минава цялата информация от и към вас. Интернет не е единствената мрежа. Вие ползвате локални по-малки мрежи в офиса, вкъщи, между Интернет доставчици. Бързата и надеждна мрежа Ви дава възможност да достигате до всички ресурси, да теглите бързо големи файлове, да изпращате съобщения до колегите си, да водите видеоконферентни разговори и т.н.

Добрата мрежа изисква добро планиране при изграждането си, както и специална регулярна грижа след това. Без нея работата на съвременния офис е невъзможна. За да бъде ефективна, мрежата трябва да е проектирана и изградена от професионалисти и трябва да бъде защитена от хакерски атаки и неоторизиран достъп. Комуникацията между различните офисите трябва да минава през виртуални частни мрежи (VPN) или „тунели“. За удобството при използването на мобилни устройства, като лаптопи и SMART телефони например, е необходима безжична комуникация чрез точки на достъп или т.нар. access points. За защитата на вътрешната мрежа се грижи маршрутизаторът или рутерът. Той е „бушонът“, който пази вътрешната мрежа от хакерски атаки. Към мрежата вече могат да се включат и телефоните с телефонната централа. Това позволява огромни възможности като гласови менюта, запис на разговорите, статистика, търсене по ключови думи, създаване на автоматични правила за прехвърляне, отдалечени вътрешни номера и много други. Цялата тази мрежова инфраструктура изисква постоянна администрация и поддръжка, която може да бъде предложена от Пи Ес Пи България.

Ние можем да изградим компютърните мрежи във Вашия офис или между офисите Ви, където и да се намират те. Използваме само качествени мрежови компоненти и материали от доказани производители при изграждането на мрежите с възможност за сертифициране на мрежите и предоставяне на по-дълга гаранция. Това гарантира висока скорост и надеждност в дългосрочен план. Нашите експерти ще Ви консултират по най-добрия начин, за да може да подберете правилните компоненти като розетки, кабели, суитчове, рутери, wi-fi extenders, access points и др. Вие бихте могли да получите гаранция на мрежата дори от над 15 години, ако сте вложили качествени компоненти от сертифицирани производители на мрежово оборудване и окабеляване. Всеки офис, който държи на сигурността, достъпността и надеждността на своите компютърни мрежи трябва да използва само качествени мрежови компоненти.

 

Инсталиране и настройка на Интернет връзки от Пи Ес Пи България

 

Ако желаете да осигурите Интернет връзка във Вашия нов офис или друга локация, например складово помещение, ние ще поемем комуникацията с избрания от Вас Интернет доставчик и отговорността за инсталирането и настройката на Интернет връзката. При проблем ние ще се погрижим за установяване на причината и ще се свържем с лицето, отговорно за възстановяване на връзката от страна на доставчика. Можем да Ви предложим помощ със следните дейности:

1. Препоръка за доставчик на Интернет на избраната локация – ще проверим кои доставчици покриват тази локация, ще съберем техните оферти и ще Ви предложим няколко варианта за избор на доставчик на база на нашия опит и отзиви от други клиенти. При нужда можем да Ви предложим и втора Интернет връзка, която да служи като резервна, в случай, че първият доставчик има проблем, а Вие желаете да разполагате с непрекъснат достъп до Интернет за Вашите сървъри.

2. Проверка на възможност за свързване на конкретната локация – дали избраният от Вас доставчик предоставя своите услуга на тази локация. Ще се свържем с доставчика, за да проверим какво покритие предлага той на избраната локация и каква е скоростта на пренос на данните, дали 30 Mbps, 50 Mbps или 100 Mbps. В зависимост от Вашите потребности ще Ви предложим оптимално решение за скорост на връзката.

3. Консултация относно предложенията на Интернет доставчиците – ще Ви помогнем при сравнението на техните цени и условия, ще Ви посъветваме каква свързаност ще Ви бъде необходима в зависимост от Вашите конкретни нужди и брой компютри. Ще проверим дали доставчиците предлагат реални IP адреси, които ще са ви необходими за свързването на сървъри, VoIP телефонни централи и др.

4. Препоръка и офериране на апаратура, свързана с осъществяване на Интернет свързаността – ще Ви препоръчаме конкретни модели мрежови карти, access point устройства, рутери, суитчове, wi-fi repeaters и extenders, розетки и производители на мрежово окабеляване.

5. Настройка и конфигуриране на Интернет връзката – ще Ви съдействаме с всички необходими настройки на Вашите мрежови карти, рутери, браузъри, VPN мрежи, терминали, Remote desktop връзки и др.

6. Оптимизация на Интернет връзката – в случай, че изпитвате редовни проблеми с достъпа до Интернет, ние ще проверим къде се крие проблема, дали е в избрания Интернет доставчик или е във Вашето мрежово оборудване и компютри. След като открием проблема, ще предложим варианти за оптимизацията на Интернет връзката така, че в бъдеще да не изпитвате затруднения, когато използвате Интернет.