Network administration and cabling

Изграждане на мрежи, окабеляване и администрация от Пи Ес Пи България

Работата в екип изисква безупречна комуникация между вашите компютри, лаптопи, принтери, факсове, телефони, скенери, сървъри и камери за наблюдение. Всички устройства в офиса вече са с възможност за мрежова работа и са свързани помежду си в една или повече компютърни мрежи. Това пести време и дава възможност за споделяне на ресурсите, например използване на принтера от всички компютри в офиса.

Мрежата е Вашият нов прозорец към света. Тя е кръвоносната система в офиса. През нея минава цялата информация от и към вас. Интернет не е единствената мрежа. Вие ползвате локални по-малки мрежи в офиса, вкъщи, между Интернет доставчици. Бързата и надеждна мрежа Ви дава възможност да достигате до всички ресурси, да теглите бързо големи файлове, да изпращате съобщения до колегите си, да водите видеоконферентни разговори и т.н.

Добрата мрежа изисква добро планиране при изграждането си, както и специална регулярна грижа след това. Без нея работата на съвременния офис е невъзможна. За да бъде ефективна, мрежата трябва да е проектирана и изградена от професионалисти и трябва да бъде защитена от хакерски атаки и неоторизиран достъп. Комуникацията между различните офисите трябва да минава през виртуални частни мрежи (VPN) или „тунели“. За удобството при използването на мобилни устройства, като лаптопи и SMART телефони например, е необходима безжична комуникация чрез точки на достъп или т.нар. access points. За защитата на вътрешната мрежа се грижи маршрутизаторът или рутерът. Той е „бушонът“, който пази вътрешната мрежа от хакерски атаки. Към мрежата вече могат да се включат и телефоните с телефонната централа. Това позволява огромни възможности като гласови менюта, запис на разговорите, статистика, търсене по ключови думи, създаване на автоматични правила за прехвърляне, отдалечени вътрешни номера и много други. Цялата тази мрежова инфраструктура изисква постоянна администрация и поддръжка, която може да бъде предложена от Пи Ес Пи България.

Ние можем да изградим компютърните мрежи във Вашия офис или между офисите Ви, където и да се намират те. Използваме само качествени мрежови компоненти и материали от доказани производители при изграждането на мрежите с възможност за сертифициране на мрежите и предоставяне на по-дълга гаранция. Това гарантира висока скорост и надеждност в дългосрочен план. Нашите експерти ще Ви консултират по най-добрия начин, за да може да подберете правилните компоненти като розетки, кабели, суитчове, рутери, wi-fi extenders, access points и др. Вие бихте могли да получите гаранция на мрежата дори от над 15 години, ако сте вложили качествени компоненти от сертифицирани производители на мрежово оборудване и окабеляване. Всеки офис, който държи на сигурността, достъпността и надеждността на своите компютърни мрежи трябва да използва само качествени мрежови компоненти.