Сервиз за компютри, лаптопи, сървъри, монитори и периферия

Инсталиране и настройка на Интернет връзки от PSP Компютри

 

Ако желаете да осигурите Интернет връзка във Вашия нов офис или друга локация, например складово помещение, ние ще поемем комуникацията с избрания от Вас Интернет доставчик и отговорността за инсталирането и настройката на Интернет връзката. При проблем ние ще се погрижим за установяване на причината и ще се свържем с лицето, отговорно за възстановяване на връзката от страна на доставчика. Можем да Ви предложим помощ със следните дейности:

 

1. Препоръка за доставчик на Интернет на избраната локация - ще проверим кои доставчици покриват тази локация, ще съберем техните оферти и ще Ви предложим няколко варианта за избор на доставчик на база на нашия опит и отзиви от други клиенти. При нужда можем да Ви предложим и втора Интернет връзка, която да служи като резервна, в случай, че първият доставчик има проблем, а Вие желаете да разполагате с непрекъснат достъп до Интернет за Вашите сървъри.

 

2. Проверка на възможност за свързване на конкретната локация - дали избраният от Вас доставчик предоставя своите услуга на тази локация. Ще се свържем с доставчика, за да проверим какво покритие предлага той на избраната локация и каква е скоростта на пренос на данните, дали 30 Mbps, 50 Mbps или 100 Mbps. В зависимост от Вашите потребности ще Ви предложим оптимално решение за скорост на връзката.

 

3. Консултация относно предложенията на Интернет доставчиците - ще Ви помогнем при сравнението на техните цени и условия, ще Ви посъветваме каква свързаност ще Ви бъде необходима в зависимост от Вашите конкретни нужди и брой компютри. Ще проверим дали доставчиците предлагат реални IP адреси, които ще са ви необходими за свързването на сървъри, VoIP телефонни централи и др.

 

4. Препоръка и офериране на апаратура, свързана с осъществяване на Интернет свързаността - ще Ви препоръчаме конкретни модели мрежови карти, access point устройства, рутери, суитчове, wi-fi repeaters и extenders, розетки и производители на мрежово окабеляване.

 

5. Настройка и конфигуриране на Интернет връзката - ще Ви съдействаме с всички необходими настройки на Вашите мрежови карти, рутери, браузъри, VPN мрежи, терминали, Remote desktop връзки и др.

 

6. Оптимизация на Интернет връзката - в случай, че изпитвате редовни проблеми с достъпа до Интернет, ние ще проверим къде се крие проблема, дали е в избрания Интернет доставчик или е във Вашето мрежово оборудване и компютри. След като открием проблема, ще предложим варианти за оптимизацията на Интернет връзката така, че в бъдеще да не изпитвате затруднения, когато използвате Интернет.

Footer image